Minimuffins

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Dom är jättegoda, alla jag känner gillar dom.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 2 ½ msk mjölk
  • 1 ägg
  • ¾ dl råsocker eller strösocker
  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk potatismjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Småkaksformar
  • Förslag på smaksättning
  • ½ msk kakao
  • eller
  • ½ dl hackad choklad
  • eller
  • rivet skal från ¼ citron
  • eller
  • ½ dl färska eller djupfrysta bär
  • eller
  • ½ dl russin
  • Förslag på garnering
  • Doftat florsocker
  • eller glasyr, 1 dl florsocker plus ett par droppar vatten
  • eller pärlsocker
  • eller mandel och nötter
  • Instruktioner

    Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men koka inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins. Häll upp i pappersformar på långpanna. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben