Romrussin chokladmuffins

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 40 minuter

Muffins med choklad, russin och en svag romsmak.

Ingredienser

  • 1 dl gula russin
  • 1 ½ dl svarta russin
  • 2 msk rom
  • 4 ¼ dl vetemjöl
  • 3 ½ msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk riven muskotnöt
  • 1 ½ dl socker
  • ½ dl muscovadosocker
  • 170 g blockchoklad
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 6 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda gula och svarta russin i en skål och hälla över rom. Blanda så att alla russin blir våta. Täck över med plastfolie och låt stå i 15 min. Sätt ugnen på 200ºC och ställ upp 12 st muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Grovhacka chokladen. Jag gillar att blanda ljus och mörk choklad. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt, muskotnöt, socker, muscovadosocker och den hackade chokladen i en stor bunke. I en mindre bunke, knäck ett ägg och vispa lätt. Tillsätt mjölk, matolja och romrussinblandningen och rör runt. Häll i äggsmeten i torrblandningen och rör så att alla ingredienser blandas och inget mjöl är kvar i botten. Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i 20 min.
    2. Går även bra att göra minimuffins. Det blir 50-60 och ska gräddas i 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben