Minicupcakes

Serverar: 45 portioner

Black & white minicupcakes eller vanilj vit-choklad-minimuffins med mörk chokladfrosting.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 90 g smält smör
  • 50g hackad vit choklad
  • 50g hackad mörk choklad
  • Frosting
  • 120 g smält margarin
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjök
  • Ca 5 dl florsocker
  • Dekoration
  • Nonstop
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt, rör sedan ned resterande.
    2. Ca 45 st minimuffins pappersformar på ca 3,5 cm i diameter och fyller dem till ung hälften, eller strax över.
    3. Fördela smeten i formarna och grädda på 175 grader i ca 20 minuter.
    4. Rör ner kakaon och hälften av florsockret i det något svalnade smälta smöret, häll i hälften av mjölken och plutta i lite florsocker och mjölk i taget tills frostingen är lagom hård.
    5. Dekorera med nonstop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben