Glutenfria minicupcakes med citron och hallon

Serverar: 12 portioner

Små och naggande goda muffins med sötsyrlig topping.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 1/4 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping
  • 100 g Philadelphiaost
  • ½ dl florsocker
  • ½ dl hallon
  • Garnering
  • 12 st hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader och ställ upp 12 minicupcakesformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.
    2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg, ett i taget och vänd sedan ner rivet citronskal, potatismjöl och bakpulver. Häll upp smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter och låt sedan svalna.
    3. Rör försiktigt ihop Philadelphiaost och florsocker. Vänd varsamt ner hallonen och häll smeten i en sprits med stjärntyll.
    4. Spritsa upp toppingen på varje cupcake och toppa med ett helt hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben