Minicupcakes med blåbärs- och yoghurtfrosting

Serverar: 24 portioner

Lyxiga cupcakes görs i miniformat!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • 1 dl blåbär
  • Yoghurtfrosting med blåbär
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl turkisk yoghurt
  • 1 msk florsocker
  • 1 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten, rör sedan ner smör och vatten och vänd sist ner blåbären. Fyll minimuffinsformar till hälften och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
    3. Vispa ihop grädde, yoghurt och florsocker till en bredbar frosting. Vänd ner blåbären och spritsa frostingen på muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben