Minicupcakes med apelsin och god frosting

Serverar: 12 portioner

Apelsin är en fräsch citrusfrukt som inte tar över smaken. I dessa cupcakes är den mild och smyger sig fram.De blandade mjölsorterna gör dessa cupcakes till något utöver det vanliga. Kom ihåg, är de små så får man ta två!

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 1½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 1 ekologisk apelsin
  • Frosting
  • 75 g mjukt smör
  • 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ekologisk apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
    2. Vispa smör och socker krämigt. Vispa ner ett ägg i taget till en fluffig smet. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ner försiktigt. Tillsätt mjölken och rivet skal från en noga tvättad apelsin. Vänd ihop smeten.
    3. Klä en mini-muffinsplåt med muffinsformar och fyll formarna till hälften med smet. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna.
    4. Frosting: Rör smöret och färskosten krämigt. Tillsätt vaniljsocker och florsocker. Riv zesten av en noga tvättad apelsin och tillsätt tillsammans med några matskedar apelsinsaft i frostingen. Vispa samman till en jämn frosting och låt stå i kylskåp i 30 minuter.
    5. Bred eller spritsa frostingen på muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben