Pumpacupcakes med vitchokladfrosting

Gott! Garnera den gärna efter med sugarpasta, gör ex. små pumpor eller fladdermöss o.s.v.. Recept finns på matklubben.

Ingredienser

  • 5 dl mjöl knappt
  • 1 tsk soda
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2,5 tsk pepparkakskrydda
  • 1 1/4 dl farinsocker
  • 6 dl socker
  • 230 g osaltat smält svalnat smör
  • 4 stora ägg
  • 1 burk (ca 425 g) pumpapuré
  • Frosting
  • 500 g vit choklad
  • 500 g färskost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg, socker och smör. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till en slät smet. Tillsätt pumpapurén. Fördela smeten i pappersformar och grädda i varmluftsugn 180 grader i ca 25 minuter; byt plats mellan plåtarna efter halva tiden.
    2. Frosting: Smält chokladen, låt den svalna en aning. Blanda med färskosten. Bred på eller spritsa på cupcakesen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben