Smält rabarber med vit choklad och kanelgrädde

Serverar: 4 portioner

Syrligt och sött i en härlig kombination.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 3/4 dl strösocker
  • 100 g vit choklad
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm malen kanel
  • 1 tsk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarbern i 10 cm långa bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över sockret. Täck med aluminiumfolie. Smält rabarbern i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
    2. Riv chokladen och strö den och pinjenötterna över rabarbern. Höj ugnstemperaturen till 275 grader och gratinera i övre delen av ugnen i ett par minuter.
    3. Servera med vispad grädde smaksatt med kanel och florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben