Småkakor med choklad

Serverar: 25 portioner

Choklad, bananer och jordnötter är en utmärkt trio. Dessa småkakor smakar mycket - de är både knapriga och saftiga!

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl farinsocker
  • 2 msk äkta vaniljsocker
  • 1 ½ dl jordnötssmör
  • 1 banan
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl havregryn
  • 100 g choklad, finhackad
  • 1-3 msk matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lätt ett bakplåtspapper på en bakplåt.
    2. Blanda matfett, farinsocker, vaniljsocker och jordnötssmör i en mixer eller i en skål. Blanda tills blandningen är ljus och porös.
    3. Mosa bananen. Vispa upp ägget. Blanda ner ägg och banan i jordnötsblandningen. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner mjöl- och bakpulverblandningen och blanda väl. Tillsätt havregryn och hackad choklad. Använd en stor slev och blanda väl. Tillsätt grädden och rör om tills degen har en mjuk konsistens.
    4. Klicka ut degen med en matsked på bakplåten. Platta ut kakorna med en våt gaffel. Baka i ugnen ca 10 minuter tills kakorna är gyllene. Låt kakorna svalna lite. Lägg dem på ett galler och låt dem svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    guardianlinda 24 februari 2008

    Hej! Jag tror att jag gjorde för stora klickar, de blev lite fuktiga under och inte så knapriga, men god smak/Linda

    44444 24 mars 2008

    gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben