Småländsk kaka

Serverar: 1 portioner

Smakade kakan på jobbet och den smakade mera!

Ingredienser

  • 2 dl yoghurt turkisk
  • 2 ägg
  • 200 g finkrossad pepparkaka
  • 75 g smält smör
  • 4 dl lingon (färska eller frysta)
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Använd en pajform 22-24 cm i diameter. Krossa pepparkakorna, exempelvis genom att lägga dem i en plastpåse och köra över med en brödkavel, eller mixa dem i matberedare. Bland pepparkakskrosset med smälta smöret. Bre massan i ett jämn lager i pajformen.
    2. Blanda lingonen lätt med socker och fördela dem jämnt i formen. Blanda yoghurt med ägget och sprid ut i formen som ett täcke. Grädda pajen i mitten av ugnen på 150 grader i ca. 20 min.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben