Smalare kladdkaka

Jämfört med orginal kladdkaka är denna "nästan" fettfri! 1 kaka, 8 bitar

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 dl kesella, 1%
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk margarin eller smör, till formen
  • 1 msk florsocker, till garnering
  • Instruktioner

    Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, sätt ugnen på 175 grader Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao och salt, tillsätt sedan kesella och mjöl och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i formen och grädda i 25 minuter. Pudra över lite florsocker och servera kakan med lätt glass och färska bär.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben