Smarrig BananSuprise Paj

Serverar: 14-16 portioner

Tid: 1 timme

En härlig efterrätt som passar fint till festen!

Ingredienser

  • Mördeg
  • 150 gr kallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 0,5 msk kallt vatten
  • Smet
  • 4 ägg
  • 250 gr kesella
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 100 gr mandelmassa
  • 1 citron (både skal och saft)
  • Fyllning
  • 3-4 mogna bananer
  • 1-2 nektariner
  • 1,5 dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop smöret med vetemjölet och florsockret, tillsätt ägget och vattnet arbeta samman tills degen precis går ihop, knåda inte. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Sätt ugnan på 175*. Tryck ut mördegen i en form. Blanda samman smeten. Skär bananerna i skivor och lägg i formen även nektarin klyftorna, häll smeten över och strö över mandelspånet. Grädda pajen i ca 30-40 min tills den fått fin färg.
    2. Pajen är väldigt god att ätas med lite halvsmält vaniljglass!

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben