Bra att ha med på picknick i termos som håller kylan.
Ingredienser
1 grön paprika
1 kg kvisttomater
3/4 gurka
½ gul lök
3 skivor dagsgammalt ljust bröd
2 vitlöksklyftor
3 tsk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
½ tsk salt och svartpeppar
Instruktioner
Dela paprikan och ta bort alla frön och stjälken. Dela tomaterna och ta bort den vita innersta stjälken och kärnorna. Skala gurkan med en potatisskalare och dela den i mindre bitar. Dela löken och ta bort det yttersta skalet. Riv löken på rivjärn.
Lägg paprika, tomatkött, riven lök och gurka i matberedaren. Ta bort kanterna på brödet och lägg i det mjuka innanmätet tillsammans med grönsakerna. Kör ihop allting till en puré.
Pressa ner vitlöken, häll i vinäger och olja och smaka av med salt och peppar.
Häll över soppan i en tillbringare. Tycker du soppan är för tjock kan du lägga i några isbitar.
Ställ in soppan i kylskåpet i ungefär 2 timmar så att smakerna hinner blandas ordentligt.