Smarrig gazpacho

Serverar: 4-6 portioner

Bra att ha med på picknick i termos som håller kylan.

Ingredienser

  • 1 grön paprika
  • 1 kg kvisttomater
  • 3/4 gurka
  • ½ gul lök
  • 3 skivor dagsgammalt ljust bröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tsk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • ½ tsk salt och svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela paprikan och ta bort alla frön och stjälken. Dela tomaterna och ta bort den vita innersta stjälken och kärnorna. Skala gurkan med en potatisskalare och dela den i mindre bitar. Dela löken och ta bort det yttersta skalet. Riv löken på rivjärn.
    2. Lägg paprika, tomatkött, riven lök och gurka i matberedaren. Ta bort kanterna på brödet och lägg i det mjuka innanmätet tillsammans med grönsakerna. Kör ihop allting till en puré.
    3. Pressa ner vitlöken, häll i vinäger och olja och smaka av med salt och peppar.
    4. Häll över soppan i en tillbringare. Tycker du soppan är för tjock kan du lägga i några isbitar.
    5. Ställ in soppan i kylskåpet i ungefär 2 timmar så att smakerna hinner blandas ordentligt.
    6. Färdigt!

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben