Smarrig kalkonpasta

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

Snabb och enkel pastasås med kalkon, champinjoner och senap.

Ingredienser

  • 240 g basturökt kalkon, Lönneberga (2 paket)
  • 4 msk rökt kalkonost, Fjällbrynt
  • 2,5 dl grädde
  • 6 dl mjölk
  • 2 msk mjöl
  • 368 g champinjoner (2 burkar)
  • 3-4 tsk Dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skär kalkonskivorna i strimlor. Smält en klick smör i en gryta och slå över grädde, 5 dl mjölk och kalkonost. Låt koka upp.
    2. Rör ner senap och ha i kalkon, champinjoner och Parmesan. Salta och peppra.
    3. Blanda 1 dl mjölk med 2 msk mjöl till redning och ha i lite i taget under omrörning tills såsen får den konsistens du vill ha. Låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter.
    4. Servera med pasta och en god sallad.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (1)

    Hastis 27 juni 2013

    Jag gjorde denna maträtt idag men eftersom att kalkonost inte gick att finna någonstans så bytte jag ut den och den rökta kalkonen mot ren och renost. Fortfarande mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben