Smarrig kycklingpaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gjorde denna på jobbet idag, kanongott!

Ingredienser

  • 250 g margarin
  • 6 dl mjöl
  • 6 msk vatten
  • 1 tsk paprikapulver
  • Fyllning
  • 3 kycklingfiléer
  • 3 paprikahalvor i olika färger
  • 400 g champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda
  • 6 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1-2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop degen, tillsätt till sist vattnet. Låt vila i kylen 30 minuter. Tryck sedan ut den i en långpanna och nagga bottnen med gaffel. Förgrädda i 200°C i 10 minuter i mitten av ugn.
    2. Skär kycklingen i mindre bitar, salta och peppra och stek den, tillsätt även grillkrydda. Skiva och stek champinjonerna, salta och peppra. Strimla paprikan.
    3. Lägg ut allt snyggt på pajbottnen. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Slå det över fyllningen och sätt sedan in pajen i 200°C i 40 minuter. Ät och njut med sallad och dressing till. Mums

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben