Smarrig laxröra

Serverar: 8-10 portioner

Blev bjuden på denna goda laxröra på en 60-års fest.

Ingredienser

  • 200-250 g gravad lax
  • 1 liten gul lök
  • 3 ägg
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 3-4 dl créme fraiche 34%
  • Dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Koka äggen ca 7 min. och låt de svalna. Lägg ägget i en äggskärare, tryck ner, vrid ägget ett kvarts varv, tryck ner igen, på så sätt blir ägget "hackat". Skär laxen i mindre bitar. Hacka löken smått. Blanda ihop allt utom créme fraichen, som ska vispas ordenligt med elvisp först så att den blir tjock. Blanda i den strax innan röran ska serveras. Lägg ett salladsblad på en franskskiva och lägg sedan röran på. Dekorera med en liten citronbit och en dillkvist.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (2)

    LizzyElisabeth 9 april 2009

    Tänkte prova med rödlök istället för gul... Smarrigt

    Katten-Katten 26 december 2009

    Jättegott! Har ingen elvisp så jag vispade inte och jag la i några msk mayo. Det blev en jättegod röra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben