Smarrig midsommartårta

Serverar: 10 portioner

snart midsommar :)3 Poäng

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 2 dl havregryn
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vaniljvisp(max 12 procent)
  • 1 l hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält fettet i en kastrull. Rör ner havregryn, socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut till en cirkel cirka 25 centimeter i diameter på en bakplåtspappersklädd plåt.
    2. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter, låt svalna.
    3. Vispa vaniljvispen och bred över tårtan, garnera med hallonen.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (1)

    MammaIrene 15 juni 2008

    du, jag bara undrar, skall den in i frysen sedan också eller, för det är ju svårt att få vaniljvisp att bli så fast att den stannar kvar på tårtan annars Verkar gott annars......

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben