Smarrig müsli

Tid: 40 minuter

Mycket god och lättgjord müsli som går snabbt att laga.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl pumpakärnor
  • 3/4 dl vatten
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 1 ½ msk olja
  • ½ dl torkade äpplen
  • ½ msk kanel
  • ½ dl russin
  • Ca ½ dl hackade, skållade mandlar
  • Ca ½ dl hackade, osaltade cashewnötter
  • 2 msk torkade blåbär
  • 3 msk gojibär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°c Blanda havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, kanel, mandel och cashewnötter i en bunke. Häll i vatten, sirap och olja i bunken. Rör om ORDENTLIGT! Bred ut blandningen i en långpanna med bakplåtspapper under. Rosta mitt i ugnen i ca15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden, ca var femte minut. Strö på gojibären, de torkade blåbären och de torkade äpplena när müslin har kallnat en aning. Rör om. Förvara müslin i en burk med lufttätt lock.
    2. KLART!

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben