Smarrig och smakrik afrikansk biffgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Nästan som kalops men mycket godare :) Mums!

Ingredienser

  • 600 g benfritt nötkött (innanlår/ ytterlår)
  • 2 stora gula lökar
  • 2 morötter
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 krm nejlikor
  • En dusch kajennpeppar
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk citronsaft eller vinäger
  • 4-5 dl tärningsbuljong
  • 1 msk smör eller magarin
  • 2-3 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små tärningar. Skala och tärna löken, skär morötterna i skivor och krossa vitlöken. Hetta upp matfettet och fräs köttet och grönsaker under några minuter. Tillsätt tomatpuré, kryddorna, citronsaften och buljongen. Låt köttet koka under lock tills det är mört. 1- 1/2 timme. Blanda matfett och mjöl och rör ner i grytan. Koka ytterligare några minuter och smaka av.
    2. Servera med kokt potatis eller potatismos.
    3. Lycka till :)

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben