Smarrig sillsallad

Serverar: 4 portioner

En matig sallad med bl.a. rädisor, färskpotatisar, äpple, gurka och salladshuvud.

Ingredienser

  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 knippe rädisor
  • 1 rödlök
  • 12 kokta kalla färskpotatisar
  • 1 grönt äpple
  • 400 g matjessill i bitar
  • ½ skalad tärnad gurka
  • 1 knippe hackad dill
  • 1 knippe hackad gräslök
  • Salladshuvud, rivet i småbitar
  • 3 msk olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Klyfta de hårdkokta äggen, rädisorna, rödlöken, de kokta kalla potatisarna och äpplet. Blanda med matjessill och den halva skalade tärnade gurkan, den hackade dillen och gräslöken. Blanda ner ett salladshuvud, rivet i småbitar.
    2. Blanda till en dressing av olja, vitvinsvinäger, salt och peppar och häll över.
    3. Servera med hårt eller mjukt grovt bröd och kall öl.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben