Smarriga amarettokakor

Serverar: 20 portioner

Underbart goda är dessa frasiga och småsega kakor som går snabbt att göra. Glutenfria och laktosfria.

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter, grovhackade
  • 1½ dl socker
  • 3 äggvitor
  • 500 g mandelmassa
  • 1 msk amarettolikör eller finrivet skal av 1 apelsin
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda nötter, socker och äggvitor i en matberedare tills nötterna är finhackade. Grovriv mandelmassan och blanda ner i omgångar i smeten, som ska bli jämn och utan klumpar. Blanda ner amaretto eller apelsinskal.
    3. Forma smeten med själv av matskedar till knappt äggstora kakor. Vänd ner dem i florsocker i en skål så att de blir pudrade runt om. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben