Smarriga glutenfria mazariner

Serverar: 20 portioner

Mycket smarriga mazariner!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl flytande margarin
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2½ dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 25 malda sötmandlar
  • 5 bittermandlar
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • Röd karamellfärg
  • Några droppar jordgubbs arom
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Ta fram matberadaren och börja med att, med hjälp av knivarna, hacka mandeln. Fortsätt med att blanda ner ägg och socker. Kör några varv. Tillsätt flytande margarin. Blanda, i en separat bunke, bakpulver, mjölmix och vaniljsocker. Häll ner blandningen i äggsmeten och kör maskinen ytterligare några varv.
    3. Klicka med hjälp av två matskedar ut smeten i 20 mazarinformar. Fyll dem bara till hälften. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
    4. Rör ihop ingredienserna till glasyren (jordgubbs arom finns att beställa hos Borgeby kryddgård) eller byt ut vattnet mot samma mängd koncentrerad jordgubbssaft. Bred ut glasyren över mazarinerna när de har svalnat. Strö över strössel.
    5. Mazarinerna kan vara lite svåra att få ur formarna: om man vill förhindra detta så kan man smörja formarna med lite olja innan man lägger i smeten. Men det går ju också bra att ha en sked till hands när man ska fika.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben