Smarriga kräftröran med västerbottenost

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Den här röran verkar riktig smarrig. Har inte gjort den än men ska nog göra den till helgen...längtar redan...

Ingredienser

  • 1 ½ dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grovriven västerbottenost eller lagrad prästost
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 1 brk, ca 400 g, kräftstjärtar i lag
  • 4 skivor kavring
  • Garnering
  • 4 skivor lax
  • 1 knippe dill
  • 1 citron i små klyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda majonnäs, crème fraiche och riven ost. Pressa i vitlöken och smaka av med cayennepeppar.
    2. Häll av kräftstjärtarna och blanda ner i röran. Smaka av och krydda ev lite mer, röran ska vara lite het.
    3. Servera på kavring och garnera med lax, dill och citron, eller så serverar du i höga glas med kavringen skuren som smala pinnar som du sticker ner i glaset och garnerar med resten.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (2)

    mattjejen 3 augusti 2009

    Nu har jag provat den här röran till bakpotatis. Det va riktigt gott med västerbottenost i! Jag hade också i lite färska champinjoner, en citronskvätt och dill. Sen tog jag sambal oelek ist för cayennpeppar. Kan verkligen redkommendera den här kräftröran =)

    matskoj 5 augusti 2013

    Jättegod röra. Passade mycket bra på kavring som förrätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben