Smarriga laxpajer

Serverar: 20 portioner

Goda laxpajer med en fyllning av rökt lax, kräftstjärtar och lök. Den som vill gör en stor paj av allt.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 125 g färskrökt lax
  • 125 g kräftstjärtar i lag
  • 2-3 strimlade späda salladslökar
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • ½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Färska räkor
  • Citronklyftor
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Blanda samman pajdegen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle och dela i mindre bitar. Tumma ut i mazarinformar av aluminiumfolie eller papp. Nagga degen och låt vila i kyl ca 30 minuter.
    2. Skär laxen i mindre bitar och lägg dem i formarna med delade kräftstjärtar och salladslök. Vispa samman créme fraiche, mjölk och ägg, krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen i formarna.
    3. Grädda i 200 graders varm ugn ca 20 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Garnera med färska räkor och citronklyftor. Servera med en grönsallad

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben