Smarriga scones

Serverar: 16 portioner

Tid: 25 minuter

Enkelt att göra när man blir sugen på något gott!

Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl eller
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 2,5 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med fingrarna, eller matberedare till en grynig massa. Tillsätt mjölk,grädde och crème fraiche och arbeta snabbt ihop degen.
    2. Dela degen i fyra delar. Platta ut delarna så dom blir runda kakor, ca: 15 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Skåra varje kaka i 4 delar, (som ett kors på varje kaka) med en mjölad kniv. Grädda mitt i ugnen ca: 10 minuter. Bryt isär kakorna och klyv dom i 2 bitar om du vill. Servera gärna med smör, marmelad och ost.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben