Smarrigt brytbröd

Serverar: 2 portioner

Smarriga brytbröd med en fyllning av västerbottensost och rosmarin.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 13-14 dl vetemjöl, 780-840g
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 150 g riven västerbottensost
  • ½ dl hackad färsk rosmarin
  • Garnering
  • Ägg till pensling
  • 50 g blandade frön tex. pumpa-,solros- och sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det bli 37 grader. Rör ut jästen med lite degspad, tillsätt resten, honung och salt. Tillsätt ca halva mängden mjöl och arbeta in resterande lite i taget till en ganska lös men smidig deg. Jäs övertäckt till nästan dubbel storlek, ca 35 minuter.
    2. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta, ca 24x42 cm. Pensla på smöret och fördela riven ost och hackad rosmarin över. Rulla ihop och skär 2-3 cm tjocka skivor som läggs en aning glest på bakpappersklädd plåt. Jäs tills degen reser sig igen efter ett lätt tryck, ca 30 minuter.
    3. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
    4. Pensla med uppvispat ägg och garnera med fröna. Grädda bullarna i 20-25 minuter. Låt kallna på galler.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben