Smörgåsgratäng

Serverar: 4-6 portioner

Mycket smaskig att äta framför TV:n på kvällen eller som vickning.

Ingredienser

  • 8 skivor formfranska
  • Fyllning 1
  • 1 dl kesella
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 msk hackad gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 st ägg, hårdkokta, hackade
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning 2
  • 1 pkt bacon
  • 150 g rökt skinka
  • 1 purjolök
  • 1 msk margarin
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost
  • 4 tomater
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till fyllning 1.
    2. Fräs bacon, skinka och purjo i margarin till fyllning 2. Pudra över mjöl och späd med grädde och mjölk. Krydda. Varva brödskivorna och fyllningarna. Avsluta med fyllning. Lägg skivade tomater och ost överst. Gratinera i ugnen i 225 grader ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gul13 13 januari 2010

    TAck för ett jättegott recept. Mycket krämig och god med ingredienser man oftast har hemma. Hade inte kesella utan tog cremefraiche. Kanongott tyckte hela familjen. En 5:a!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben