Lyxig smörgåsgratäng

Serverar: 4 portioner

Mumsig, krämig och lättgjord kvällsrätt.

Ingredienser

  • 1 burk krabbstuvning, 100 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk majonnäs
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 burk krabbkött, 170 g
  • 100 g krämig färskost, ex philadelphia
  • Salt
  • 8 skivor formbröd
  • 1 stånd broccoli
  • 2 dl riven västerbottensost
  • Garnering
  • Några färska räkor
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader. Blanda krabbstuvning, grädde, chilisås och majonnäs i en tjockbottnad kastrull och krydda med cayennepeppar. Värm under omrörning och låt stuvningen koka 5-10 minuter. Ta kastrullen från värmen, rör i krabbkött och färskosten. Smaka av med salt.
    2. Kantskär bröden och dela skivorna på mitten. Lägg hälften av brödskivorna i botten på en smord ugnssäker form. Bred hälften av stuvningen över bröden, täck med resten av brödskivorna och fördela resten av stuvningen överst.
    3. Bryt av små broccolibuketter och placera dem utmed gratängens sidor. Strö riven ost över gratängen.
    4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Garnera med några färska räkor vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gul13 24 oktober 2010

    Inget för bantare men oj så gott det är.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben