Smörgåstårta med skaldjur

Serverar: 16 portioner

Enkel att göra och lagom stor.

Ingredienser

  • 6 halva Polarkakor (lägges ihop till 3 bottnar)
  • 5 dl crème fraiche
  • 4 dl majonnäs
  • 2 hårdkokta ägg
  • 200 gr crabfish
  • 1 stor burk röd stenbitsrom
  • Hackad gräslök
  • 1 kg räkor
  • Hackad färsk gurka
  • 1 stor burk svart kaviar
  • Hackad dill och persilja
  • Instruktioner

    1. Lägg ihop 2 halva Polarkakor till en botten. Blanda 2 dl crème fraiche, 2 dl majonnäs, de hårdkokta hackade äggen och crabfish. Bred röran över kakorna.
    2. Lägg på ytterligare 2 halvor. Blanda 1 1/2 dl crème fraiche, 1 dl majonnäs, röd stenbitsrom och hackad gräslök. Bred på detta.
    3. Lägg de sista 2 halvorna överst. Täck tårtan med 1 1/2 dl crème fraiche blandat med 1 dl majonnäs. Garnera med de skalade räkorna, svart stenbitsrom och hackad färsk gurka ovanpå tårtan samt hackad dill och persilja runt kanterna.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben