Smörgåstårta på italienska

Serverar: 10 portioner

Min absoluta favoritsmörgåstårta eftersom jag inte är så förtjust i majonnäs. Vill du går det utmärkt att göra den fyrkantig. Då lägger du bröden tre och tre, med det mittersta brödlagret tvärs mot de andra två lagren! Obs Laga smörgåstårtan dagen innan, då blir den godast.

Ingredienser

  • 150 g Galbani gorgonzola
  • 10 marinerade, soltorkade tomater
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 250 g Kesella
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl grovhackad basilika
  • 1 dl grovhackad rucolasallad
  • 9 långskivor vitt bröd
  • Garnering
  • 1 dl Kesella
  • Rucolasallad
  • Körsbärstomater
  • Svarta oliver
  • Parmaskinka eller tunt skivad salami
  • Instruktioner

    1. Mosa osten. Hacka tomater och oliver.
    2. Blanda Kesella, crème fraiche, ost, tomat, oliver, vitlök, basilika och rucolasallad. Kantskär och lägg ut 3 skivor bröd. Lägg botten till en löstagbar form, ca 22 cm i diameter, på bröden. Skär runt botten. Skär de andra bröden på samma sätt.
    3. Lägg ett lager bröd i en form med löstagbar kant.
    4. Lägg på 1/3 fyllning. Varva bröd och fyllning och avsluta med fyllning.
    5. Täck med plast och låt stå i kylen till nästa dag.
    6. Ta bort formen och bred Kesella på kanten av tårtan. Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater, oliver och parmaskinka.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (4)

    camisma 19 juni 2008

    Den verkar jättegod, massor av ingedienser som jag gillar o den är även utan ägg. Passar bra eftersom jag är äggallergiker. TACK!!!!!!!!

    elinmartina 23 juni 2008

    Det ser sa otrolig god ut. Bra upplaggningstips vilket innehall tartan an har!

    MariaBergman 4 mars 2009

    Denna var mycket god! Allt i fyllningen passade så bra ihop och inte alls så "sliskigt" eftersom det är kesella och creme fraiche.

    brosing 13 juni 2009

    Så var studenten över! Alla berömde denna smörgåstårta och den tog snabbt slut! hls Ingrid

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben