Smulans knäckiga päron- och mandelpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

En ganska enkel paj, en slags smulpaj. Kan göras med andra frukter också.

Ingredienser

  • 5 päron
  • 25 g smör
  • 3 msk råsocker
  • Täcket
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 1½ dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk vanillinsocker
  • Ca ½ dl flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och tärna päronen. Smält smöret i en stekpanna och i med sockret. När sockret smält så i med päronen och låt koka tills de är mjuka.
    3. Rör rumstempererat smör med socker och vänd ner mjöl, vanillinsocker och havregryn. Rör så det blir en smulig massa. Lägg päronen i en pajform och smula över smuldegen. Strö ut den flagade mandel och in i ugnen.
    4. Låt den bli gyllenbrun ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben