Smulans knäckiga päron- och mandelpaj
En ganska enkel paj, en slags smulpaj. Kan göras med andra frukter också.
Ingredienser
5 päron
25 g smör
3 msk råsocker
Täcket
125 g smör
1 dl socker
1½ dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk vanillinsocker
Ca ½ dl flagad mandel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och tärna päronen. Smält smöret i en stekpanna och i med sockret. När sockret smält så i med päronen och låt koka tills de är mjuka.
- Rör rumstempererat smör med socker och vänd ner mjöl, vanillinsocker och havregryn. Rör så det blir en smulig massa. Lägg päronen i en pajform och smula över smuldegen. Strö ut den flagade mandel och in i ugnen.
- Låt den bli gyllenbrun ca 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)