Smulpaj med frukt

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Alla tycker om den och man kan använda vilken frukt som helst som det är säsong för.

Ingredienser

  • Smulpaj
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl hackade nötter
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 nypa salt
  • Frukt
  • 500 g frukt, sköljd och förberedd
  • 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till smulpajen med elvisp eller för hand tills alltsammans liknar brödsmulor. 2. Lägg frukten i en grund ugnsfast form och strö över sockret. Strö därefter på smuldegen. Skaka formen och ställ in den i 200° i cirka 35 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (3)

    hundenkalle 23 maj 2009

    Gott å lätt!! Provade idag med en färsk annanas i bitar blandat med rabarber med vaniljvisp till, mums, ( tog bara en msk socker på frukten m. tanke på söt annanas)

    lottaplott 23 augusti 2009

    En plommonpaj enligt ditt recept är nu gjord och den se iaf väldigt god ut :-)

    lubben 2 maj 2010

    Den här pajen har jag nu gjort många ggr. Det enklaste som finns, inga krusiduller hit o dit. Passar lata mig perfekt./ Lilian,,,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben