Smulpaj med kassler och squash

Serverar: 4 portioner

Smulpaj brukar oftast vara söt med bär eller frukt och serveras som dessert. Här är en salt och matig variant.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 2 st squash, (ca 500 g)
  • 4 ägg
  • 4 dl mellanmjölk
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl lagrad ost, riven, 17%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor. Halvera squashen och skär den i halvmånar. Förväll squashen i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av ordentligt. Lägg kassler och squash i en ugnssäker form. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll äggstanningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
    2. Hacka samman smör, mjöl och ost. Ta formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 250°. Fördela smuldegen i formen och grädda ytterligare ca 10 min tills smulorna fått fin färg och blivit frasiga.
    3. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ankianka 17 augusti 2008

    Skulle just lägga in det här receptet, som jag hittade på Allt om mat´s hemsida, när jag såg att det redan fanns. Sicken flax. Jag tog Parmesan ist för vanlig ost, det var supergott. mvh Ankianka

    stiina 28 juni 2009

    Jag tycker att det är svårt med squash i gratänger och äggstanningar, det blir alltid så vattnigt. Men annars är det här receptet jättegott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben