Smultron- och blodapelsinrutor

Serverar: 20-30 portioner

Sockerkaksbotten med smultronsmak och syrlig blodapelsinglasyr.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk smultron arom (mängd efter smak)
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia ost, naturell
  • 5-7 dl florsocker
  • 1/2 dl blodapelsinjuice
  • Ev. 5-8 droppar röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten.
    3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
    4. Till smultronaromen till önskad smak.
    5. Grädda kakan i 25-40 minuter längst ned i ugnen. Låt svalna.
    6. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser till en slät massa, och bred ut den då kakan har svalnat.
    7. Garnera efter önskemål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben