Smultron- och jordgubbstårta
Snyggt är att dekorera med blommor! Ätliga blommor att dekorera tårtan med: Rosor, syrén, tusensköna, viol, ringblomma och penséer är blommor som går utmärkt att äta.
Ingredienser
8 gelatinblad
6 dl vispgrädde
500 g smultron och jordgubbspuré av mixade och passerade bär
250 g socker
1 citron, skalet
4 dl matlagningsyoghurt
Maränger
400 g äggvita (cirka 13 äggvitor beroende på äggets storlek)
800 g socker
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda bärpurén med socker, citronskal och yoghurt.
- Häll vattnet av gelatinbladen och tillsätt cirka 2 msk av jordgubbsblandningen. Smält bladen på svag värme eller helst i mikron.
- Tillsätt alla ingredienserna och vänd försiktigt ihop blandningen till en slät smet. Fyll smeten i en rund form (26 cm i diameter) och frys in.
- Lossa tårtan från ringen medan den är fryst så får du kanterna raka och fina. Tårtan tinar i kyl på cirka 3 timmar.
- Maränger: Vispa äggvita och socker till en styv maräng. Spritsa till släta längder. Grädda i 110 grader under cirka 45 minuter.
- Vid servering: Dekorera gärna med fina blommor och bär. Sätt marängstänger och ett vackert band runt kanten.
Liknande recept
Kommentarer (0)