Läcker Smultron- och rabarberswisstårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

Frisk,enkel och hur läcker som helst en varm sommardag! Dessutom smakar rababergrädden/moussen alldesles förträffligt som fyllning i "den klassiska" midsommartårtan! Underbara svenska sommarsmaker..........

Ingredienser

  • 3 marängbottnar
  • 200 g Fazer vit lemon/lime ckoklad
  • 500 g rabarber
  • ca 1-1½ dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • Ev skalet av en citron (kan uteslutas)
  • Smultron
  • Röda vinbärsklasar
  • Jordgubbar
  • Citronskal
  • Citronmeliss
  • eller annan dekorativ frukt
  • Instruktioner

    1. Skölj rabarbern, men skala den inte. Skär den i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret.
    2. Låt raberbern sakta smälta på svag värme under lock. Det blir en ganska lös kompott. Låt den kallna i kyl.
    3. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsockret och ev citronskal rör ner den skedvis i den kalla rabarberkompotten. Rör om väl.
    4. Smält chokladen försiktigt i micro eller vattenbad, pensla bottnarna med chokladen, låt stelna kallt (Detta moment kan uteslutas men tårtan "smälter" ganska fort då).
    5. Fördela moussen mellan bottnarna och ovanpå dekorera med ett berga av smultron, röda vinbärsklasar, jordgubbar mm. Strö över citronmeliss.
    6. Servera direkt! (Har du penslat bottnarna med choklad går det bra att vänta ett tag med att servera den)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben