Här har den klassiska hallongrottan gjorts om till smultrongrottor med choklad.
Ingredienser
225 g smör
1 dl socker
Drygt 4 dl mjöl
60 g marsanpulver
1 1/5 tsk bakpulver
1-2 tsk smultron arom
Ev. 5-7 droppar röd hushållsfärg
175 g ljus blockchoklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Rör smör och socker poröst. Blanda marsanpulver och bakpulver och häll i. Arbeta ihop till en deg. Smaksätt med smultron arom. Om du vill kan du färga degen med röd hushållsfärg. Dela degen i 2 delar. Rulla ut dem till längder och skär i bitar á cirka 25 g. Rulla till valnötsstora kulor och lägg i formar. Gör en grop i varje kula.
Grädda i 12-15 minuter.
Då kakorna svalnat, smält blockchoklad och droppa eller spritsa i kakgroparna.