Snabb cheesecake

Serverar: 4 portioner

En rask version, men fortfarande med det bästa från en ”riktig” cheesecake – knaprigt, krämigt och friskt. Endast 219 kcal per portion.

Ingredienser

  • 1 förpackning fryst frukt- och bärblandning (Ica, 250 g)
  • 1 kesella vanilj
  • 1 citron, gärna ekologisk
  • 6 biscottiskorpor
  • Instruktioner

    1. Ta fram och halvtina frukt och bärblandningen 30 min före servering, eller tina försiktigt i mikro. Det är godast om det fortfarande är lite fruset vid servering!
    2. Skrubba citronen och finriv hälften av skalet. Blanda det i kesellan.
    3. Krossa skorporna, exempelvis genom att lägga dem i en ren kökshandduk eller påse och banka med en mortel eller liknande.
    4. Varva smulor, kesella och frukt- och bärblandning i portionsskålar eller glas. Mums!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 1 februari 2009

    ganska likt ett recept jag har, fast där använder man digestivekex istället för skorpor :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben