Snabba frukostbullar

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 50 minuter

Dessa frukostbröd fick våra barn på dagis när de gick där. Den fröken som började först, fixade dessa bröd minst 2 ggr i veckan, på vilket dagis får barnen nybakat bröd nu?

Ingredienser

  • 100 g jäst (2 pkt)
  • 1 l vatten
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2-2 ½ l rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bakbunke. Värm vattnet till 37 grader och slå lite på jästen så att den smälter, slå sedan på resten av vattnet. Rör i ägg, sirap och salt.
    2. Arbeta samman med rågsikten till en jämn deg. Låt jäsa i 10 minuter. Dela degen i 25-30 bitar och klicka ut dem till frallor. Jäs i 25 minuter.
    3. Grädda mitt ugnen i ca 7-10 minuter i 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    AnneNi 18 april 2009

    Goda bullar! Jag jobbar på en förskola och igår när jag öppnade bakade jag dessa bullar till alla avdelningar. Det verkade uppskattat av både barn och personal. Jag har bakat andra bullar tidigare när jag öppnat, men detta var nog ett nytt favoritrecept. Jag tog bara en halv deciliter sirap och bytte ut lite mjöl mot grahamsmjöl, det blev gott.

    Elithenia 18 mars 2010

    Hihi.... på vårat dagis( där jag jobbar i köket) får barnen alltid nytt och hemmabakat bröd :) Ska definitivt testa dessa :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben