Lätta bullar att röra ihop en morgon. Men tyvärr går dom inte att frysa. Men där brukar inte bli några över
Ingredienser
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2 msk sirap
3 dl filmjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 200C.
Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och salt i en bunke.
Rör ner sirap och filmjölk. Arbeta ihop allt till en deg.
Forma 12 bullar av degen(mjöla händerna för degen är klibbig el klicka ut med sked)
Lägg dem på en pappersklädd plåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min. Och låt sedan svalna övertäckta på galler.
Tips: Istället för sirap kan man ha samma mängd socker el honung. Grahamsmjölet kan man ersätta med samma mängd grovt rågmjöl.
För att göra bullarna xtra fiberrika och saftiga kan man blanda ner en skalad och finriven morot i degen.
Jag använde honung och de förvann så fort de kom ut ifrån ugnen. Skall testa med morot nästa gång.
myscomaria27 juli 2010
Oj så goda dessa var! Jag använde sirap och rev ner en morot - smaskens! Sambon gillade dem skarpt och alla tog slut på en frukost :)
EowynUndomiel5 augusti 2010
Dessa bullar var supergoda! Jag bakade dem till en sallad, men de funkar precis lika bra till frukost eller när man nu vill äta dem! Hela familjen gillade dem, så en klar 5:a där :)
Anna-Malin7 mars 2011
Verkligen jättegoda för att vara bakpulversbullar! Jag hade inte grahamsmjöl hemma, så jag tog dinkelmjöl istället. Det blev hur bra som helst.
Degen blev ganska lös och kladdig så jagvalde att klicka ut den. Bullarna blev kanske inte så bildsköna, men det gick snabbt och lätt och de blev mycket omtyckta!
LailaME18 juli 2013
Jag trodde inte att det var möjligt att göra så goda frukostbullar med bakpulver! :) De blev jättebra! Går dessutom väldigt snabbt att göra. En femma från mig!
Jag använde honung och de förvann så fort de kom ut ifrån ugnen. Skall testa med morot nästa gång.
Oj så goda dessa var! Jag använde sirap och rev ner en morot - smaskens! Sambon gillade dem skarpt och alla tog slut på en frukost :)
Dessa bullar var supergoda! Jag bakade dem till en sallad, men de funkar precis lika bra till frukost eller när man nu vill äta dem! Hela familjen gillade dem, så en klar 5:a där :)
Verkligen jättegoda för att vara bakpulversbullar! Jag hade inte grahamsmjöl hemma, så jag tog dinkelmjöl istället. Det blev hur bra som helst. Degen blev ganska lös och kladdig så jagvalde att klicka ut den. Bullarna blev kanske inte så bildsköna, men det gick snabbt och lätt och de blev mycket omtyckta!
Jag trodde inte att det var möjligt att göra så goda frukostbullar med bakpulver! :) De blev jättebra! Går dessutom väldigt snabbt att göra. En femma från mig!