Snabblagad choklad och banantårta

Serverar: 12 portioner

Tid: 25 minuter

Mina pojkar älskar den här tårtan och den är snabb och laga också.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 2-3 bananer
  • kakao
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 250 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt båda mjölsorterna, tillsätt sedan kakao och bakpulver. Rör om försiktigt så att allt blandas. Bred smeten jämnt på papper. Grädda mitt i ugnen 5min. Strö socker över varm kaka.Stjälp upp på ett bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kaka kallna. Dela kakakn i två delar. Vispa grädden. Bred den på botten, spara en del av grädden till garnering. Lägg skivade bananer på grädden. Lägg på "locket" och bred på resten av grädden och garbera med bananer. Sikta över kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben