Snickers Brownies

Ett enkelt recept som du kan toppa med nästan vilken favoritchokladbit du vill (Kitkat, Mars, Milky way etc). Brownies med mycket choklad i och härligt sega som du sköljer ner med ett kallt glas mjölk eller vatten.

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 3 dl strösocker
  • 1,8 dl cacao
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljextrakt (kan bytas ut mot vaniljsocker)
  • 2 ägg, lättvispade
  • 1 rågad dl, vetemjöl
  • 20 st (375 g) mini Snickersbitar, hackade eller någon annan chokladbit
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 175°C
    2. Klä en form ca 20x20 cm med smörpapper och smöra lätt.
    3. Blanda ihop det smälta smöret och sockret.
    4. Tillsätt cacao, salt och vanilj. Rör om till en slät smet.
    5. Blanda i de lättvispade äggen.
    6. Tillsätt mjöl och rör om till en slät smet.
    7. Häll smeten i formen. Grädda i ca 30 minuter eller tills det inte fastnar för mycket smet på provstickan. Kakan behöver inte vara genomgräddad.
    8. Hacka Snickers i mindre bitar.
    9. Strö över Snickers så fort kakan är ute ur ugnen.
    10. Låt kakan svalna tills man kan röra botten på formen utan att bränna sig .
    11. Ställ kakan i frysen tills den är kall och har stelnat, ca 20 min.
    12. Skär i bitar.

    Liknande recept

    45 min
    1-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben