Snickers Cheesecake

Serverar: 12 portioner

Engelskt recept.

Ingredienser

  • Botten
  • 255 g Chokladwaffers
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 800 g cream cheese
  • 2½ dl strösocker
  • 4 stora ägg
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 750 g Snickers
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 160 grader. Krossa chokladwafferkexen i en matberedare. Tillsätt smält smör el. margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 23 cm i diameter, ca 2-3 cm upp längs forms kanter också. Mixa cream cheese och socker fluffigt på medelhastighet i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget, mixa 1 min efter vart tillsatt ägg. Tillsätt grädde och vaniljsocker, mixa 3-4 min till en fluffig smet.
    2. Skär Snickersbitarna i mindre bitar. Vänd ner 3 3/4 dl av snickers bitarna i ostsmeten.
    3. Häll fyllningen i kexskalet och grädda kakan 1-1½ timme eller tills cheesecaken nästan är bakt, den ska fortfarande vara lätt dallrig i mitten.
    4. Strö resten av Snickers hacket över den varma cheesecaken och låt den stå kallt i kylskåp minst 4-5 tim innan den ska serveras.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (3)

    imminn 7 april 2010

    Hej! Detta låter ju vansinningt smarrigt, så den ska jag göra till helgen. Jag bara undrar vilken ost du använder, är det typ Philadelphia eller, och visoar du grädden innan du vänder ner den? Jag lovar att komma med bedömning, så fort jag gjort den. Mvh Imminn

    grill 7 april 2010

    Ska den gräddas i 1-1½ timme och vara nästan bakat???? tycker det låter länge eller????

    apelsinchoklad 22 augusti 2013

    Ska grädden vara vispad innan man vänder ner den?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben