Snickers Kladdkaka

Namnet säger hur den smakar! Delikat.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 100 g choklad
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • Topping
  • 150 g mörk choklad
  • 2 dl jordnötter
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen och låt även den få smälta.
    2. Vispa ihop ägg och socker lite lätt. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver i äggsmeten.
    3. Häll sedan i smör och chokladblandningen och rör om. Smörj en springform, häll i smeten och in i ugnen i 10-12 minuter på 200 grader.
    4. Låt kladdkakan svalna i kyl eller frys och smält under tiden chokladen till toppingen och blanda ner jordnötter. Bred toppingen över kladdkakan då den svalnat.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben