Snickerskaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Ljuvlig kladdig chokladkaka med salt och sött i en underbar kombination.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ¼ dl kakao
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150–200 g godiskolor av valfri sort
  • Garnering
  • 2 dl jordnötter
  • 200 g mjölkchoklad, smält
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
    2. 2. Häll smeten i en form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
    3. 3. Skär godiskolorna i bitar.
    4. 4. Strö kolorna över smeten.
    5. 5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–32 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
    6. 6. Blanda jordnötterna och den smälta chokladen. Rör bara om precis så att det blandas.
    7. 7. Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna. Skär sedan kakan i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    5
    40 min
    30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben