Snöägg i vaniljsås med knäck

Serverar: 4-5 portioner

En gammaldags efterrätt, lite jobb, men ack så gott!

Ingredienser

  • Snöägg
  • 5 äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ättika
  • Vaniljsås
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 4 msk socker
  • 3 tsk maizenamjöl
  • 6 dl mjölk
  • Knäck
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Snöägg: Vispa äggvitorna till mycket hårt skum , vispa ner sockret och fortsätt vispa några minuter .
    2. Koka upp vatten,salt och ättika i en stor kastrull. Forma äggvitesmeten till bollar med en stor matsked . Lägg dem i det kokande vattnet , några i taget och låt dem SJUDA 1 minut. De får absolut inte koka! Vänd bollarna och låt sjuda 1 minut till. Tag upp bollarna och låt dem rinna av på galler .
    3. Vaniljsås: Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och vispa samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull.
    4. Värm upp på svag värme under vispning tills såsen tjocknat. Den får inte koka. Ta kastrullen från värmen och vispa såsen kall.
    5. Knäck: Smält sockret och ringla det över snöäggen, som lagts ovanpå vaniljsåsen .

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben