Snöägg med vaniljsås.

Serverar: 4 portioner

En snabbvariant av en riktig dessertklassiker!

Ingredienser

  • Snöägg
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 msk strösocker
  • Till kokning
  • 1 liter vatten
  • 3 msk strösocker
  • Servera med
  • 2 1/2 dl Kelda vaniljsås
  • 1 msk grovt hackade pistaschnötter
  • Instruktioner

    Låt vattnet koka upp i en vid kastrull. Tillsätt sockret. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda i sockret och vispa ytterligare någon minuter. Forma med hjälp av två matskedar 8 ”ägg” av smeten. Lägg försiktigt ner några i taget i det kokande vattnet. Låt ”äggen” sjuda 1 minut. Vänd dem och låt sjuda ytterligare 1 minut. Lyft upp ”äggen” och låt dem rinna av på hushållspapper. Fördela den ovispade vaniljsåsen på 4 assietter. Lägg snöäggen ovanpå och strö pistaschnötter över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben