Sockerbullar med choklad

Underbara sockerbullar, vem kan äta utan att slicka sig om munnen? Här är bullen fylld med vaniljkräm och riven choklad, vem kan motstå...Ät och njut!

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 2 ½ dl gräddmjölk
  • ½ tsk salt
  • 3/4 dl strösocker
  • 420 g vetemjöl
  • 100 g smör, rumstempererat
  • Fyllning
  • 2 dl vaniljkräm
  • 200 g riven ljus eller mörk choklad (eller varför inte blanda, 50 g ljus och 50 g mörk choklad)
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl. Knåda hastigt ihop allt.
    2. Arbeta in det rumsvarma smöret, skuret i bitar, till en blank, slät deg som släpper bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
    3. Dela degen i två-tre delar och kavla ut en bit i taget på väl mjölad arbetsbänk. Kavla degen ca 3 mm tjock. Skär ut rutor ca 10x10 cm.
    4. Lägg ca 1 msk vaniljkräm och ½-1 msk riven choklad, i mitten på varje ruta. Vik in hörnen och tryck ihop dem så att de blir en rund, slät bulle. Lägg bullarna med skarven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna. Pensla bullarna i smält smör och doppa dem i strösocker före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben