Sockersaltade kanelmandlar

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt inför julen! Sött och salt på en och samma gång, gott.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk rapsolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln.
    2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt koka 3-4 minuter. Tillsätt mandlarna och rör runt. Fortsätt röra tills de är gyllenbruna. Tillsätt kanel och oljan. Rör runt och häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt mandlarna svalna helt.
    3. Bryt isär och förvara torrt i en burk med tätslutande lock fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 29 januari 2012

    Gjorde dessa i julas. Kom på att jag inte kommenterat detta recept. Så bättre sent än aldrig. Jättegoda. En 5:a i betyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben