Sockersaltade kanelmandlar
Perfekt inför julen!
Sött och salt på en och samma gång, gott.
Ingredienser
200 g sötmandel
2 dl socker
2 msk vatten
2 tsk malen kanel
1 msk rapsolja
Flingsalt
Instruktioner
- Skålla och skala mandeln.
- Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt koka 3-4 minuter. Tillsätt mandlarna och rör runt. Fortsätt röra tills de är gyllenbruna. Tillsätt kanel och oljan. Rör runt och häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt mandlarna svalna helt.
- Bryt isär och förvara torrt i en burk med tätslutande lock fram till servering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gjorde dessa i julas. Kom på att jag inte kommenterat detta recept. Så bättre sent än aldrig. Jättegoda. En 5:a i betyg