Sötpotatis- och broccolifrittata

Serverar: 4 portioner

Den goda sötpotatisen kan bytas ut mot späda morötter i bitar.

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar (500 g)
  • 250 g broccoli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 100 g mjuk getost
  • Till servering
  • Sallad
  • Ev pitabröd
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna sötpotatisen ganska smått och koka den mjuk 8–10 min.
    2. Skölj broccolin och dela i små buketter. Koka den med sötpotatisen de sista 5 min. Låt rinna av väl.
    3. Skala, pressa och fräs vitlöken i oljan i en stekpanna 1 min.
    4. Blanda ner potatis och broccoli i stekpannan och sprid ut dem i ett jämnt lager.
    5. Knäck äggen i en skål. Vispa ihop och häll dem över grön- sakerna. Stek på medel- värme tills äggen börjar stelna. Smula över getosten och stek färdigt.
    6. Servera med sallad eller i ett pitabröd med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben